fredag 11. juni 2010

Død sau rund halsen og en sokk

Silke Tweed er et garn jeg ikke har visst helt hva jeg ska bruke til. Da jeg så Frk.badgakk sitt sjal, ble jeg ikke i tvil lengre om bruksområdet.

Ikke værdens beste garn å strikke av da det er litt stift og ujevnt, men det sies at det blir mykt og godt etter vask. En annen "liten" ting jeg håper forsvinner under vask er lukta. Den er ikke god. Som våt lukter den " Sjøl daua sau på sommerbeite" Det er ingen godlukt å ha rundt halsen.
Selv i tørr tillstand lukter det litt stram sau. Jeg håper at et par runder i vaskemaskinen ska ta livet av den siste sauen som er igjen.

Det er visstnok ikke vanlig at det ska lukte dau Sau av dette garnet, det gjør forresten heller ikke det av det jeg har i en annen farge. Så mitt råd er å lukte godt på garnet før du tar det med hjem. Det lukter nemlig av nøstet også viss jeg stikker nesa langt nok inn ;O)

Mønser: Little-Colonnade
Garn: Drops Silke Tweed, 75g
Pinner: 3.50mm HW

Har flytta inn i disse sokkene. Vurderer sterkt et par med motsatt farging :O)

#8/20
Mønster: Mitt eget
Garn: Mandarin petit, 60g
Krok: 2.50mm



15 kommentarer:

Christina sa...

Nydelig sjal. Sokkene også forresten.
Ha en fin helg.

Anita K sa...

Sjalet er flott, så jeg håper du får vekk lukta :) Sokkene dine er jo som alltid imponerende, og en dag skal jeg få skikkelig dreisen på hekling jeg også :)

Bitt@mi sa...

Jeg har en del SilkeTweed liggende,og vet ikke hva jeg skal bruke det til. Synes det kjennes hardt ut, så jeg har tenkt jakke.. Vel, jeg får se. Blir spennende å se hva du synes etter vask:-)
Skjønner godt du har flytta inn i de sokkene - de er fine. *venterpåoppskrift* hihi:-)
God helg!

Silje sa...

Kjempefint sjal. Synd med lukta. Vask det med god ullsåpe, og en bitteliten "dært" eddik og lavendelolje i skyllemiddelkammeret, og så henger du det ut til tørk.

Sokkene er rett og slett KNALLFINE. Stiller meg ved siden av Bittami i oppskriftskøen!

Ha en fin dag :)

Frk.Badegakk sa...

Sjalet ble flott! Kjipt at det lukta sjøldaua sau da...=P
Bedre lykke neste gang eller no?=P
Synes sokkene dine er tøffe, men jeg ser ikke for meg at jeg noen gang skal få sånn svjung på heklenåla at jeg klarer å lage noe annet enn firkanter=P

Rigmor sa...

flott sjal! Og holdt på å le meg av sofaen med forklaringen på lukta, nesten så jeg kunne kjenne det!!! Flotte sokker du hekler! aldri egentlig tenkt på at det går ann å hekle sokker!!!
ha en flott helg!

Hanne sa...

Kjempe fint sjal, jeg har selv oppdaget sjalstrikkingens gleder nå de siste dagene. Håper du får bort den ekle lukten da, er som du sier at det er ikke noe koselig at det lukter vondt fra strikkede plagg :)

Kelsina sa...

Håper du blir kvitt sauen. Sjalet er jo fint.
Utrolig fine sokker du har heklet. Oppskrift??

Vibbedille sa...

Eg er veldig glad i Silke Tweed, men har ikkje funnet DET prosjektet ennå! Men sjalet blejofint daog sokken like så! Digger de sokkene dine!!

Kos deg og ha ei herlig helg!

Klem Vibbedille ;))

Maria sa...

Så herlige sokker.

dorthe sa...

Kjempefint sjal og super fine sokker

mimouna sa...

Milo, tøymykner + lufttørking utendørs hjelper kanskje? Død sau hørtes ikke så lekkert ut liksom, selv om sjalet ser helt fint ut på bilde da. Her følger jo ikke lukten med, hehe.

Lekre heklesokker, fine og luftige.

Elins Strikkeri sa...

Flott sjal og sokkane dine er berre heilt supre:))

siwi sa...

ÅÅÅÅh, sjalet var jo bare nydelig, likte fargen kjempegodt, kanskje bra at jeg ikke kjenner lukta :)!

Laila sa...

Så stilige de sokkene var :-)