torsdag 4. september 2014

Koftestrikk for første gangTenke seg til at dagen for den aller første koftestrikk har kommet. Og det av mine pinner! Det hadde jeg aldri trodd skulle skje. Fortsatt ikke overbevist om at det kommer til å skje igjen. Men sånn alvmorro var det så lenge strikkingen varte. 

Bolen var gøy og gikk som en drøm. Ja, sånn utenom den ruteborden nederst. Litt vel brå start på mønsterstrikk der. Gikk seg til etterhvert og resten består jo stort sett av rettomg. med en og annen luseomg. innimellom. Ermene var et herk. Jeg fikset denne typen strikk sånn delvis på lange rundpinner, ikke på ermer. Mye rare ord underveis der. Så kom stjerne delen. Der holdt jeg på å gi opp halvveis. Så mye mønster hver runde ble litt for slitsomt. Men jeg sov på det en ukes tid, og vips ble den ferdig. 

Takket været erfaringen til stakkars Hannest, gikk jeg for barnestr. 8 år og ikke str. Xs som planlagt. Hadde ikke hun fortvilt over sin megagenser, hadde jeg endt opp med et 3-mannstelt og aldri strikket noe sånt igjen! Så tusen takk Hannest at du er så raus og deler dine frustrerte erfaringer, du har gjort dette til et strikkeeventyr og ikke et strikkehelvete. Løv You !! 

Jepp, det ble str.8 år. Jeg vet jeg ikke er heeelt gjennomsnits høyde, men 8 år?!  

Mønster: rundfelling Fana 226r
Garn: finull 200g, kauni 175g'ich
Pinner: 3.00mm metall Sandnes
Str: 8 år for å passe meg! 

Jeg har aldri klippet i noe strikk før, og jeg har kun sydd ermet på genseren min fast i syprosjekter på skolen. Så når den skulle klippes opp, falt valget på heklemetoden ganske så naturlig. Kort fortalt består den av å hekle to fastmaskerader i midten og klipp opp imellom. Dette skal visst ikke rakne på 100%ull. Ikke helt overbevist der, men det kan komme av den halvblinde klipperen og ikke av selve metoden;0) 

Jeg anbefaler på det sterkeste å ha synet i behold når dere gjør dette. Har og hørt at selv en blind høne finner korn, så jeg tenkte det samme gjelder nok masker. Det gjalt visst ikke denne høna. Eller jeg fant masker, bare ikke helt sikker på det var de riktige.

Blir spennende å se under bruk om jeg så det jeg trodde jeg så ;0)

Til Moder'n: Du kan ta det helt med ro, det blir ikke mer koftestrikk fra mine pinner. Så du får fortsatt gleden av å strikke kofter i alle varianter jeg måtte ønske  meg ;0) 

1 kommentar:

Mona sa...

Veldig flott kofte! Fine farger :)