lørdag 1. november 2014

Ny Marius rustning og litt ninjapadder


Marius rundfelling har alltid stått høyt på ønskelista. Det gjør den den ikke helt lengre. Vet ikke helt hva det er med meg og tradisjonmønstre, men vi funker bare ikke helt sammen. Første forsøk ble i str xs med rett strikkefasthet. Den endte opp som et litt stort telt fra brystet og opp som sto av seg selv helt opp til midt på ørene. Bare pittelitt ubehagelig å spankulere rundt i.

Forsøk 2 endte opp med str. Xs på bolen og str 4 år fra brystet og opp. Den ble en akkurat passe str. Messig. Men den står fortsatt av seg selv på mønsterdelen og føles ut som en rustning. Den har og den fine egenskapen av at når man blir for varm, kan en bare løfte armene opp, og vips kan hele magen nyte frisk luft. 

Konklusjon: meg og norsk tradisjonsstrikk, passer ikke som fot i hanske. Eller var det nettopp sånn det var? 


Mønster: Marius rundfelling 
Garn: karisma, 450g
Pinner: 3.50mm
Str. Alt fra 4 år-xs


Småfolk som ønsker seg NinjaSkilpadder, får så klart ønsket oppfylt.

Mønster: mitt eget
Garn lue: drops Merino extra fine, 65g
Krok: 5.00mm
Garn sokker: arwetta 36g
Pinner: 2.00mm

Litt sokkestrikk har det og blitt sånn innimellom. Viktig og alltid holde sokkepinnene varme. Og med selvstripende garn, blir det enkelt. Sokkene strikkes nesten av seg selv mens du sover ;0) 

3 kommentarer:

Hanne sa...

Mariusen din ble kjempe fin. Synes den ser helt perfekt ut jeg. Utrolig kule ninja turtles strikkerier. Også er du jo bare helt rå på sokkeproduksjon da.

Rosehagen sa...

Råtøffe Ninjapadder;) Regner med at noen blir lykkelige;)
For en produksjon av sokker og Marius genser. Så fin;)

Ha en superfin uke;)

Høstklem fra Ann-Mari

mimouna sa...

Høres ut som om du og Marius har fått et litt anstrengt forhold. Men ninja tutlene er du tydeligvis godvenner med, de ble superkule!